Першого вересня у десяти школах області не продзвенить перший дзвоник, адже чиновники ухвалили рішення про їхню реорганізацію. Йдеться про навчальні заклади у Балаклійському, Сахновщинському, Борівському, Шевченківському, Чугуївському та Первомайському районах області, пише «Сьогодні».

Чиновники запевняють: рішення щодо всіх шкіл прийняті за згодою територіальних громад, і вони підуть на користь не тільки сільським та районним бюджетам, а й самим учням, адже вони зможуть навчатися у школах з кращою матеріально-технічною базою та більш розвиненою інфраструктурою.

Крім того, в останні роки в області суттєво зменшився показник наповнюваності класів, за нормами в одному класі має бути 30 учнів, але за партами у сільській та районній школах сидять у середньому 19 школярів.

«Необхідно переглянути наповнюваність 81-го класу загальноосвітніх навчальних закладів області і розглянути питання можливого об'єднання шкіл та створення філій на базі однієї із об'єднаних установ», - сказав віце-губернатор Євген Савін.

Завдяки скороченню, в області планують заощадити близько 6 млн грн. У Первомайському районі під закриття потрапили Картамиська і Верхньоорельська школи. Місцева влада бачить у цьому лише плюси. «Цей хід повністю схвалений місцевою громадою. Більшість батьків розуміють, що, переїхавши у сусідні школи, їхні діти зможуть отримати більш якісну освіту і будуть вчиться у теплі. Раніше гроші витрачали на опалення двох шкіл, а в підсумку було холодно в обох. Дітей будуть підвозити в нові школи на автобусах», - розповів голова Первомайської РДА Віктор Намчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

223