Визначено календар футбольної Прем'єр-ліги на сезон 2013/14. У Києві пройшло жеребкування календаря чемпіонату України з футболу сезону 2013/2014 рр. серед команд Прем'єр-ліги.

Так, процедура визначила, який номер буде прикріплений до кожної команди. Попередньо було відомо, що будуть розведені протягом сезону в домашніх і виїзних матчах донецькі та київські клуби - відповідно, «Шахтар» і «Металург», «Динамо» і «Арсенал».

Також, згідно з клопотанням «Ворскли», полтавському клубу попередньо було присвоєно номер «9», щоб команда проводила перші два тури у гостях. Це пов'язано з реконструкцією стадіону «Ворскла» ім.Бутовського. Також задоволене прохання «Карпат», щоб львів'яни у перший ігровий день були господарями поля, передає «УНІАН».

Крім того, до цих пір не відомі два учасники наступних змагань. «Кривбас», у якого був відкликаний атестат для участі в чемпіонаті України, 4 червня подав апеляцію у відповідний комітет Федерації футболу України. «Говерла», яка може замінити криворізьку команду, поки також не має дозволу для участі у змаганнях Прем'єр-ліги.

Крім того, друга команда Першої ліги за підсумками сезону 2012/2013 рр. - алчевська «Сталь» - ще не підтвердила свого наміру виступати в елітному українському дивізіоні. Тому в календарі два вакантних на даний момент місця позначені умовно - «Команда ПЛ 15» і «Команда ПЛ 16».

Згідно з опублікованим календарем, у першому турі (базовий день - 13 липня) провідні українські команди «Шахтар», «Металіст», «Дніпро» та «Динамо» синхронно проведуть свої матчі вдома, а в другому турі (20 липня) - на виїзді. Центральний матч першого кола «Шахтар» - «Динамо» відбудеться 3 серпня, у рамках 4-го туру змагань. Повний календар змагань буде опубліковано пізніше.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

455