У столиці зафіксовано близько 70 проблемних місць, які є джерелами підтоплень та аварійних ситуацій. Про це повідомив керівник управління з питань надзвичайних ситуацій департаменту міського благоустрою Києва Сергій Рюмшин.

За його словами, підтоплення після дощу прибудинкових територій і доріг у Києві в понеділок пов'язано з тим, що частина зливостоків була засмічена, а інші не встигали поглинати воду.

Рюмшин також зазначив, що на проблемних територіях будуть робити водовідводи, або ж воду будуть відкачувати насосами під час злив, щоб не допускати значних підтоплень, повідомляє «Радіо Свобода».

«Сьогодні я дав доручення всім районам і службам нашим, щоб, аналізуючи вчорашню ситуацію, зафіксували місця підтоплення, щоб вони почистили саме ті зливостоки, в яких було накопичення води, або зробили відведення води на інші території в бік. У разі великої води, або випадків неприйому зливостоками того потоку води, потрібно насосами відкачувати на інші території. Іншого шляху у нас немає», - сказав Рюмшин.

Нагадаємо, вчора внаслідок сильного дощу в Києві затопило кілька районів, зокрема, територію біля метро «Лівобережна».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166