Представники Організації Об'єднаних Націй у своїй доповіді про порушення прав людини у Сирії заявили, що, за їхніми даними, у ході громадянської війни хімічну зброю застосовували як урядові війська, так і формування повстанців.

При цьому прихильники Башара Асада були викриті у чотирьох випадках застосування бойових отруйних речовин, а опозиція - в одному. Про те, які конкретно отруйні речовини застосовувалися сторонами конфлікту, у доповіді не згадується. Дані, на підставі яких було зроблено висновок про застосування хімічної зброї, були отримані у ході опитування поранених, медичного персоналу та інших свідків бойових дій, повідомляє «ВВС».

У доповіді також особливо наголошується, що «Сирія перетворюється на варварську країну, де стали нормою жорстокі акти насильства, причому у різних звірствах, включаючи обезголовлення людей, беруть участь і діти».

Нагадаємо, днями офіційний Дамаск дорікнув турецькому прем'єру Тайїпу Ердогану у насильстві та закликав до відставки. Влада охопленої громадянською війною Сирії радить своїм громадянам з метою безпеки утриматися від поїздок до Туреччини, де не вщухають антиурядові протести.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

241