Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул поставив завдання забезпечити постійне чергування пожежної авіації у регіонах, де прогнозується найбільша небезпека виникнення лісових пожеж. Як повідомляє прес-служба віце-прем'єра, це стосується АР Крим, Донецької, Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Луганської, Миколаївської, Одеської, Харківської, Херсонської та Черкаської областей.

Як наголошується у повідомленні, за інформацією Укргідрометцентру, з другої половини червня до середини жовтня очікується значне підвищення температури повітря, відповідно, і рівня пожежної небезпеки в природних екосистемах.

У пожежонебезпечних регіонах від Держслужби з надзвичайних ситуацій чергують чотири вертольоти з водозливним пристроєм, три пожежних літаки і один літак для розвідки і доставки особового складу. Від Міноборони чергують три вертольоти.

«Щорічно тільки в лісових масивах фіксується близько 2 тис. пожеж. До територій з високою і дуже високою пожежною небезпекою відносяться 4 млн лісових масивів, 2,2 млн га торфовищ і більше 277 тис. га природних заповідників», - сказав Вілкул сьогодні в ході виїзного засідання Міжвідомчого оперативного штабу з координації дій центральних та місцевих органів виконавчої влади.

За його словами, для оперативного реагування у пожежонебезпечний період задіяно більше 50 тисяч людей і більше 10 тисяч одиниць спецтехніки, від підприємств Державного агентства лісових ресурсів підготовлено 687 протипожежних автомобілів, 537 протипожежних модулів, 7500 ранцевих оприскувачів. Забезпечено чергування понад 20 тисяч осіб лісової охорони.

Як наголошується в повідомленні, в 2013 році в порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість лісових пожеж скоротилася майже у 2 рази - з 662 до 366. А їх площа зменшилася більш ніж у 4 рази - з 700 га до 160 га.

Як повідомляв ForUm, штрафи за пожежі в лісах України можуть зрости у 8-10 разів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194