У цьому році в містах і регіонах почнеться реалізація близько 800 інвестиційних проектів. Про це Президент України Віктор Янукович заявив сьогодні в інтерв'ю журналістам, перебуваючи з робочою поїздкою в Сумській області.

«Вже у другому півріччі поступово запускаємо по всій країні близько 800 проектів інвестиційних, які фінансуватимуться на рівні 50 млрд грн. Це початок тільки, цей рік, який переходить в 2014-й. І якщо вдасться підвищувати економіку, ми ще будемо збільшувати кількість цих інвестпроектів, які підуть на розвиток наших територій», - сказав Президент.

Він вкотре зауважив, що соціальна сфера є пріоритетом у роботі влади.

«Те, що ми з вами три роки поспіль підвищуємо соціальні стандарти, нехай і не настільки, наскільки нам би хотілося, але ми щороку не менше ніж на 10% збільшуємо і пенсії, і заробітні плати, і т.д. Я хочу сказати: дай Боже, щоб це тривало. Це дуже важливо. Тому що соціальна сфера щодо створення умов для життя людей - це наші пріоритети. І ми будемо їх виконувати», - заявив Президент.

При цьому Глава держави зазначив, що економічна ситуація в цьому році - одна із найважчих не тільки в Україні, а й у Європі та світі, передає «УНІАН».

«Але потихеньку ми бачимо, що починає рости економіка. У деяких галузях, наприклад, у сільському господарстві, вона росте сьогодні більш швидко і потужно, ніж ми очікували. Ми бачимо, що у сфері послуг сьогодні є зростання. І головне - тримається на дуже низькому рівні інфляція, яка не перевищує 1%. Тому, якщо ми будемо з року в рік піднімати рівень життя людей, це - найголовніше», - сказав Янукович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229