В англійському Лінчфілді виставлені на аукціон дві пляшки шампанського, конфісковані нацистами у французів під час Другої світової війни, повідомляє The Daily Mail.

Обидві пляшки запечатані і добре збереглися. Одна із них датована 1937 роком, на другий рік випуску не вказаний. На етикетках стоїть червоний штамп з написом «Власність вермахту, продаж заборонено» по-німецьки і по-французьки. Початкова ціна кожної пляшки становить близько 230 доларів.

Пляшки привіз із Франції військовослужбовець британських ВПС, який брав участь у висадці союзників у Нормандії в 1944 році. Як уточнює LynchfieldLive, він заповів їх дочці, а та приблизно десять років тому продала шампанське аукціонному дому Hanson Auctioneers.

За словами представника цього будинку, дивно не тільки те, що пляшки збереглися до наших днів, але і те, що німці так і не випили це шампанське за чотири роки, що минули між його конфіскацією у французів і нормандською операцією, пише «Lenta.ru» .

 
 
Відразу після вторгнення до Франції і її капітуляції німці конфіскували приблизно 80 відсотків усього наявного в країні шампанського. Командування нацистської Німеччини було відоме своєю пристрастю до цього напою і навіть відкрило у Франції контору, яка забезпечувала його регулярні поставки. Крім того, саме французьке шампанське було в останніх літаках, які відправлялися до німецьких військовослужбовців, які потрапили в оточення під Сталінградом. За рахунок цього командування планувало підняти їхній бойовий дух.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

273