Президент України Віктор Янукович заявляє, що влада має намір будувати відносини з країнами Митного союзу з метою створення умов для зростання національної економіки.

Про це Президент заявив сьогодні у Сумах, відповідаючи на запитання журналістів щодо підписаного меморандуму про поглиблення взаємодії між Україною та Євразійською економічною комісією.

«Перш за все, я хотів би, щоб ніхто нас не лякав, і ми самі себе не лякали тим, що ми підписуємо. Коли ми маємо товарообіг з країнами Митного союзу 63 млрд доларів, потрібно думати, як його забезпечити, як будувати ці відносини, як побудувати таку модель, яка б створювала умови для зростання економіки. І саме на це спрямовані наші дії - мої особисті і моїх однодумців», - сказав Глава держави.

При цьому Президент підкреслив, «що ми ні в якому разі не повинні відмовлятися від наших традиційних джерел постачань і ринків поставок наших товарів».

«Безумовно, ті зв'язки, які є, їх потрібно розвивати, їх не потрібно консервувати», - зазначив він, повідомляє «УНІАН».

Також Янукович сказав, що вектор європейського розвитку України визначено Законом «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики».

«Інтриги, які навколо цього плетуть деякі політичні сили, ми вже до них звикли. За рахунок інтриг не буде жити країна, не буде жити жодна сім'я, жодне місто, жоден регіон, а тільки за рахунок наполегливої ​​ праці продуманої, за рахунок єднання, а не розбрату, який намагаються зробити політики», - сказав Президент.

При цьому він зазначив, що тільки така політика сприятиме розвитку держави, і «ми будемо крок за кроком йти вперед».

Нагадаємо, 31 травня у Мінську прем'єр-міністр України Микола Азаров і глава Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і України.

Меморандум передбачає надання Україні можливості мати представника в ЄЕК і отримати статус спостерігача в Євразійському економічному союзі з 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

640