Мер Москви Сергій Собянін вирішив достроково піти з посади.

Собянін заявив, що має намір брати участь у виборах, які повинні відбутися 8 вересня 2013 року, щоб стати не призначеним, а виборним головою міста.

Очікується, що основним конкурентом Собяніна на виборах може стати бізнесмен, лідер партії «Громадянська платформа» Михайло Прохоров. Раніше він заявляв про своє бажання обиратися на пост московського градоначальника, але після відставки Собяніна офіційних заяв ще не робив. Також про свою готовність брати участь у виборах заявляв опозиціонер, творець Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний, незважаючи на чотири кримінальні справи, заведені на нього.

Про своє бажання балотуватися повідомив і голова партії «Яблуко» Сергій Мітрохін, а також лідер групи «Корозія металу» Сергій "Павук" Троїцький. Крім того, своєї участі у виборах не виключили колишній мер Москви Юрій Лужков і колишній префект Північного округу, а також колишній кандидат у мери Хімок Олег Мітволь, повідомляє РІА «Новости».

Нагадаємо, Сергій Собянін був призначений на посаду мера Москви у жовтні 2010 року після гучної відставки Юрія Лужкова «у зв'язку з втратою довіри президента». У 2012 році був прийнятий закон про повернення виборності губернаторів, і тепер вибирати керівника регіону знову будуть жителі на виборах, а не президент своїм указом.

Останні вибори у Москві пройшли у 2003 році, перемогу на них здобув Юрій Лужков.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206