Тимчасова контрольна комісія Київської міської ради перевірить наявність в українських розплідниках м'ясочервоних каштанів «Бріоті». Про це, як повідомляє кореспондент ForUm'у, заявила голова комісії Тетяна Меліхова.

«Ми звернемося до експертів, щоб дізнатися, чи є в Україні дерева подібного виду. І згідно з отриманими даними будемо приймати відповідні рішення», - сказала вона.

Меліхова зазначила, що у разі наявності таких дерев в Україні не доведеться звертатися до іноземних партнерів з метою їх закупівлі.

У свою чергу, директор ботанічного саду імені Фоміна Олександр Сенчило припустив, що подібні розплідники можуть бути в Івано-Франківській області.

Як повідомляв ForUm, 17 травня прокуратура Києва почала перевірку з приводу закупівлі столичними чиновниками каштанів сорту «Бріоті».

Прокуратура встановила факти розтрати та привласнення бюджетних коштів на суму майже 1 млн грн при закупівлі каштанів сорту «Бріоті» столичними чиновниками.

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов доручив відсторонити від займаної посади директора «Зеленбуду» Шевченківського району Олександра Цимбалюка за скандал з купівлею каштанів сорту «Бріоті».

Італія розглядає можливість заміни Києву 200 м'ясочервоних каштанів «Бріоті», які були висаджені на Хрещатику.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

200