Папа Римський Франциск на святкування 1025-річчя Хрещення Русі не приїде. Понтифік направить на святкування 1025-річчя Хрещення Русі-України у серпні свого легата, а у його планах на цей рік візит до України не планується. Час святкувань ювілею Хрещення наприкінці липня у Франциска збігається з візитом на Всесвітній день молоді у Ріо-де-Жанейро.

Про це на прес-конференції у вівторок повідомив глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук).

«Він (Франциск) отримав від нас запрошення (відвідати Україну). З того, що мені відомо на сьогоднішній день, візит Святійшого отця в Україну, зокрема у цьому році, не планується. Натомість ми маємо точну інформацію, що буде призначений особистий папський легат (посланець) на наше святкування (1025-річчя Хрещення Русі-України), тобто на 18 серпня. Його ім'я буде офіційно оприлюднене Ватиканом 15 червня. Таким чином, Святійший отець буде супроводжувати нас у цей час», - сказав Блаженніший Святослав.

Від додав, що, за його інформацією, під час державних святкувань ювілею Хрещення наприкінці липня Франциск перебуватиме на Всесвітньому дні молоді у Ріо-де-Жанейро, «тому, очевидно, в той час також не зможе бути в Україні», пише «Укрінформ».

Глава УГКЦ також повідомив, що через тиждень матиме чергову особисту зустріч з папою Франциском. «Я є членом ради папського синоду - це така дуже висока виборча посада, і ми будемо мати зустріч на тему планування наступного папського синоду», - зазначив Блаженніший Святослав.

Як раніше повідомляв ForUm, президент Росії Володимир Путін пообіцяв учасникам Архієрейського Cобору РПЦ приїхати в Україну на святкування 1025-річчя хрещення Русі, якщо отримає таке запрошення.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

256