В Угорщині у зв'язку із загрозою повені введено надзвичайний стан в областях Дьйор-Мошон-Шопрон, Комаром-Естергом і на окремих територіях Пештської області та Будапешта.

Про це заявив прем'єр Угорщини Віктор Орбан після засідання урядової координаційної комісії у Будапешті.

«Стан небезпеки (надзвичайний стан - Ред.) вводиться у вівторок з обіду в регіонах, яким загрожує повінь на Дунаї», - сказав глава угорського уряду. Він також закликав громадян підготуватися до можливої ​​ евакуації, повідомляє «Укрінформ».

Орбан додав, що вже почали укріплювати дамби. Ситуацію з повінню на Дунаї і окремих його притоках в Угорщині оцінюють як таку, яка мала місце у 2002 році. За прогнозами, найвищий рівень води у другій найбільшій європейській річці в районі Будапешта - 875 см - буде 9 червня. Високі показники рівнів води в Дунаї прогнозуються наприкінці тижня і в інших місцях країни.

При цьому в Угорщині очікують затяжної боротьби з повінню, яка може покинути територію країни тільки через 18-20 днів.

Нагадаємо, в серпні 2002 року в Європі сталася найбільша за останні 100 років повінь, викликана зливами, які тривали тиждень. Найсильніше постраждали Чехія, Австрія, Німеччина, Словаччина, Польща, Угорщина, Румунія і Хорватія. Завданий збиток оцінювався у мільярди євро.

Як повідомляв ForUm, сьогодні-завтра в Україні на річках басейну Дністра (територія Хмельницької та Вінницької областей) очікується підвищення рівнів води.

Через зливи та повені в країнах Євросоюзу потерпіло безліч людей. У Чехії було введено надзвичайний стан.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

298