Запобігання надзвичайним ситуаціям, техногенним аваріям буде і надалі важливим напрямом державної політики у сфері цивільного захисту.

Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, заявив Президент України Віктор Янукович, виступаючи перед учасниками тактико-спеціальних навчань щодо застосування сил і засобів Державної служби з надзвичайних ситуацій та Збройних Сил при проведенні пошуково-рятувальної операції, які відбулися у Сумській області.

«Ми повинні пам'ятати, що найголовніше для держави - це безпека її громадян, а найцінніше - життя і здоров'я людини», - сказав він.

Президент зазначив, що надзвичайні ситуації природного і техногенного характеру становлять значну загрозу національній безпеці. У зв'язку з цим Янукович закликав відповідні служби бути готовими оперативно і ефективно реагувати на виклики природи і техногенного середовища.

На переконання Януковича, державні служби повинні робити все для забезпечення захисту громадян.

Окрему увагу Президент звернув на матеріально-технічне оснащення органів управління та сил цивільного захисту. «Ми повинні зробити все можливе, щоб професія рятувальників була у суспільстві престижною і шанованою, а самі ризики для життя рятувальників повинні бути мінімізовані належною підготовкою та технічним оснащенням», - підкреслив Янукович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232