Капітану літака Ан-24, що розбився 13 лютого о аеропорту Донецька, вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області, з посиланням на прокурора області Олега Сюсяйла.

За словами прокурора, командиру екіпажу вже вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.276 (порушення правил безпеки руху повітряного транспорту, що призвело до загибелі людей), санкція даної статті передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі.

Крім того, у прокуратурі повідомили, що стосовно командира обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд і вилучено посвідчення пілота, передає «УНІАН».

Нагадаємо, увечері 13 лютого в аеропорту «Донецьк» зазнав катастрофи літак, який прибув чартерним рейсом із Одеси. Літак під час приземлення вилетів за межі злітно-посадкової смуги, перекинувся, його корпус розколовся, почалося задимлення.

На борту літака було 52 людини (у тому числі 8 членів екіпажу), п'ятеро загинули. На сьогоднішній день відомо, що 26 людей звернулися за допомогою до медиків, із них 9 осіб перебувають у лікарні.

П’ятеро із 44 пасажирів літака Ан-24, що здійснював чартерний рейс Одеса-Донецьк і зазнав аварії в аеропорту Донецька, не були зареєстровані. За фактом авіакатастрофи в аеропорту Донецька розпочато кримінальне провадження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209