Національний банк України продовжує популяризувати пам'ятні монети, випущені в Україні, на міжнародному рівні. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, заявила заступник голови НБУ Віра Ричаківська сьогодні після завершення конкурсу «Краща монета року України» за 2012 рік.

«Ми вже не тільки у себе, в Україні, тиражуємо і продаємо (монети. - Ред.), ми вже потроху виходимо на міжнародний рівень. Кілька років тому наша монета перемогла на конкурсі у Венеції, ми займали другі-треті місця, тобто наші монети досить цінуються. Зараз ми знову активізуємося на міжнародних ринках. Був якийсь період, коли відчувалося затишшя з нашого боку. Зараз ми беремо участь практично в усіх виставках на міжнародних рівнях, щоб відновити свої позиції, і наші монети купувалися у світі», - заявила Ричаківська.

Вона також нагадала, що у минулому році НБУ випустив 37 найменувань пам'ятних монет. Серед них одна золота, дві біметалеві, 17 срібних і 17 із нейзильберу.

За її словами, тематика монет різноманітна і постійно змінюється. «Національний банк щоразу переглядає свої підходи, тематику. Ми намагаємося, щоб вона була різноманітною, і на сьогоднішній день випускаємо 28 серій пам'ятних монет», - повідомила заступник голови НБУ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

199