У Києві вже видано 80 нових водійських посвідчень з інформаційним чіпом, на який вносяться біометричні дані власника.

Про це директор Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України Сергій Будник заявив під час круглого столу, повідомляє кореспондент ForUm'у.

За словами чиновника, станом на 3 червня міжрайонними реєстраційно-екзаменаційними відділами (МРЕВ) столиці видано 80 нових посвідчень, ще 300 перебувають у роботі. «Поки що нові документи видають тільки у Києві і лише в трьох МРЕВ, але незабаром їх можна буде отримати і в інших регіонах. Вартість прав з чіпом становить 247,8 грн, без чіпа - 198 грн, при цьому водій сам вибирає тип посвідчення», - повідомив фахівець.

І додав, що відтепер водійські права виготовляються централізовано. «Так, якщо громадянин звертається до МРЕВ із заявою про обмін або отримання прав, ця заява в електронному вигляді направляється в Головний обчислювальний центр єдиного державного демографічного реєстру, де їй присвоюється унікальний номер. Після цього документ надходить на підприємство, яке виготовляє права», - розповів Будник.

Він зазначив, що налагодження програмного продукту з обміну інформацією між Національною автоматизованою системою ДАІ та органами Держреєстру ще триває.

Як раніше повідомляв ForUm, 1 квітня 2013 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів №185, якою визначено терміни дії посвідчення водія. Заміна посвідчення водія радянського зразка обійдеться громадянам України у 200 грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196