Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України при плануванні поїздок до Чехії, Німеччини і Австрії враховувати наслідки повеней.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу виконувач обов'язків директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

Зокрема, МЗС рекомендує враховувати, що урядом Чеської Республіки оголошено надзвичайний стан у країні (за винятком Пардубицького краю).

Громадянам, які перебувають на території Чехії, необхідно уважно стежити за ситуацією і прогнозами її розвитку, а також вживати заходів згідно з інструкціями Інформаційної служби Чехії щодо прогнозування повеней, поліції та пожежно-рятувальної служби, підкреслив Перебийніс.

Також необхідно враховувати, що продовжує зберігатися критична ситуація на території ФРН, зокрема, на півночі Баварії, у Баден-Вюртемберзі, Саксонії, Тюрінгії, у місті Бонні, повідомляє «УНІАН».

Під час планування поїздок до Австрії слід враховувати, що опади призвели до підвищення рівня води у річці Дунай, затоплення західних і центральних частин Австрії, зокрема, таких федеральних земель, як Верхня Австрія, Нижня Австрія, Штайєрмарк, Тіроль, Форальберг і Зальцбург.

Прилеглі до річки Дунай міста і райони Нижньої Австрії оголошені зоною катастрофи.

У разі потрапляння у надзвичайні ситуації на території зазначених країн громадянам України необхідно звертатися у посольства України в цих державах або на цілодобову телефонну гарячу лінію МЗС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

227