Підписання меморандуму про поглиблення взаємодії між Україною та Євразійською економічною комісією не розглядається як зміна зовнішньополітичного курсу України.

Про це заявив на брифінгу виконувач обов'язків директора Департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

«Підписання меморандуму не може розглядатися як зміна зовнішньополітичного курсу України, стратегічним пріоритетом для нас залишається європейська інтеграція», - сказав він.

Перебийніс зазначив, що меморандум не є міжнародним договором і не тягне за собою юридичних зобов'язань для України.

Крім того, за його словами, меморандум не містить положень, які б передбачали перспективу приєднання України до Митного союзу і Єдиного економічного простору або передачу Україною наднаціональним структурам своїх суверенних повноважень у сфері зовнішньоторговельної політики, повідомляє «УНІАН».

«Рішення України про поглиблення взаємодії з країнами Митного союзу продиктоване винятково економічними інтересами нашої держави», - підкреслив Перебийніс.

Він повідомив, що за результатами минулого року на країни Митного союзу припадає 36,3%, або 63 млрд дол зовнішнього торговельного обороту України.

«Для нашої країни це торговий партнер номер один», - сказав Перебийніс.

Нагадаємо, 31 травня у Мінську прем'єр-міністр України Микола Азаров і глава Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали меморандум про поглиблення взаємодії між ЄЕК і України.

Меморандум передбачає надання Україні можливості мати представника в ЄЕК і отримати статус спостерігача в Євразійському економічному союзі з 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

473