Російський режисер Станіслав Говорухін заявив, що більше не хоче і не буде знімати кіно. Своє рішення кінематографіст озвучив на кінофестивалі «Кінотавр», що відкрився днями у Сочі.

«Я більше не хочу нічого знімати. Куражу немає, бажання більше немає...», - сказав він.

У рамках «Кінотавра» Говорухін представив свій новий проект «Weekend», що став офіційним фільмом відкриття перегляду. Триллер є римейком знаменитої французької картини «Ліфт на ешафот» Луї Малля. Дія перенесена у сучасну Москву. Головний герой - працівник великої московської компанії, що займається фінансовими махінаціями. Бухгалтер фірми викриває його у шахрайстві і невдовзі стає трупом. Герой маскує вбивство під нещасний випадок і залишає будівлю. Але забувши в офісі важливі документи, повертається і... застряє у ліфті...

Головні ролі у фільмі виконали Максим Матвєєв, Віктор Сухоруков, Олександр Домогаров, Катерина Гусєва. Критики назвали роботу Говорухіна кримінальним неонуаром, передає «Інтерфакс».

Проте реакція глядачів на «Weekend» здивувала режисера: «Люди сміялися. Я не припускав такої реакції. Я показав фільм у трьох аудиторіях, випадкових, щоб подивитися, як будуть приймати. У тому числі на «Кінотаврі» - реакція скрізь однакова. Коли я вперше почув сміх у залі, мене це здивувало і образило. Несподівана реакція публіки», - дивується Говорухін.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

666