Представник Президента України у Верховній Раді, народний депутат від фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко не вважає за доцільне змінювати принципи формування Центральної виборчої комісії. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив у ході брифінгу.

«Що стосується складу Центрвиборчкому, то цей орган дійсно формується за ініціативою парламентських фракцій на момент безпосереднього формування самого органу. Повноваження ЦВК не прив'язані до каденції Верховної Ради, тому головна ідея, закладена у Конституції України і законах, полягає у тому, щоб неупереджено формувати цей орган. Надалі члени ЦВК не повинні представляти ту чи іншу політсилу, а діяти згідно з Конституцією, законом і совістю.

Члени Центрвиборчкому представляють народ України, а не політсили, що делегували їх. І, можливо, є бажання з боку опозиції внести зміни до його складу.

На сьогоднішній день говорити про те, що члени ЦВК повинні представляти якусь політсилу, неправильно», - сказав він.

Що стосується заяв лідера фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка про необхідність прийняття змін до закону «Про Центральну виборчу комісію», то Мірошниченко підкреслив, що поки не бачив тексту законопроекту. «Що стосується перспективи цього закону у ВР, то поки ми чули лише політзаяви», - сказав він.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович вніс до Верховної Ради подання про дострокове припинення повноважень члена Центральної виборчої комісії Володимира Шаповала у зв'язку з досягненням шістдесятип'ятирічного віку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

273