Українські громадяни не постраждали під час акцій протесту в Туреччині і внаслідок повені в Європі.

Про це повідомив на брифінгу в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

«У нас відсутня інформація щодо того, що і в Туреччині, і в Європі - внаслідок повені, постраждали громадяни України», - сказав він, повідомляє «УНІАН».

Як повідомляв ForUm, у Туреччині з 31 травня триває акція протесту через рішення влади вирубати парк Гезі в районі Таксим у Стамбулі і побудувати на його місці торгово-розважальний комплекс у рамках реконструкції однойменній площі. Протестуючих підтримала половина провінцій Туреччини і турки, які проживають в країнах Європи. В Анкарі демонстранти вимагають відставки уряду.


На площі Таксим у Стамбулі на четвертий день протестів, як і раніше, залишаються сотні демонстрантів.

Турецькі профспілки оголосили з 4 червня дводенний страйк на знак протесту проти застосування сили у спробі розігнати учасників протесту.

За кілька днів у деяких країнах центральної Європи випала двомісячна норма опадів, затопленими залишаються десятки населених пунктів континенту.

Унаслідок повені загинули кілька людей: у Чехії внаслідок повені загинули семеро людей, в Австрії - двоє загиблих і троє вважаються зниклими безвісти, деякі ЗМІ повідомили про знайдених загиблих у Німеччині.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261