Радник Президента України, керівник головного управління Адміністрації Президента з питань конституційно-правової модернізації, глава Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства Марина Ставнійчук вважає, що рішення Конституційного суду прямо не стосується питання проведення виборів у Києві. Про це вона сказала журналістам.

«Конституційний суд розтлумачував поняття чергових виборів, дав пояснення згідно з європейськими стандартами, принцип періодичності виборів. Як на мене, рішення Конституційного суду прямо не стосується питання проведення виборів у місті Києві», - зазначила Ставнійчук.

При цьому вона підкреслив, що вибори повинні проходити в терміни, визначені законодавством, повідомляють «Українські новини».

«Я теж киянка, і для мене чітко зрозуміло, що кияни мають право мати свого обраного мера міста і, відповідно, раду», - додала радник Президента.

При цьому вона підкреслила, що питання призначення дати виборів є винятковим повноваженням Верховної Ради.

Як раніше повідомляв ForUm, 30 травня Конституційний суд ухвалив рішення, згідно з яким вибори депутатів Київради і столичного міського голови повинні проводитися у 2015 році. У свою чергу, опозиція заявляє, що позачергові вибори мера Києва і депутатів Київської міської ради повинні відбутися 27 жовтня 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245