Закони про Центральну виборчу комісію та державну службу вимагають дострокового припинення повноважень члена ЦВК при досягненні ним шістдесятип’ятирічного віку. Про це, як повідомляє прес-служба Глави держави, заявив представник Президента України у Верховній Раді, народний депутат від фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко.

«У статті 85 Конституції України, а також у статті 6 закону про Центральну виборчу комісію встановлено, що Верховна Рада здійснює припинення повноважень членів ЦВК за поданням Президента. Стаття 30 закону про Центральну виборчу комісію визначає однією з підстав дострокового припинення повноважень члена ЦВК досягнення ним шістдесятип’ятирічного віку», - зазначив Мірошниченко.

Він також підкреслив, що в статті 23 Закону про державну службу встановлено граничний вік перебування на державній службі - 65 років.

«Таким чином, Президент України виконав вимоги законів про ЦВК та державну службу і вніс подання про припинення повноважень члена ЦВК Володимира Шаповала у зв'язку з досягненням ним шістдесятип’ятирічного віку», - підсумував представник Президента в парламенті.

Нагадаємо, 3 червня Президент України Віктор Янукович вніс до Верховної Ради подання про дострокове припинення повноважень члена Центральної виборчої комісії Володимира Шаповала у зв'язку з досягненням шістдесятип'ятирічного віку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281