Об'єднані Арабські Емірати і Катар планують цього року відкрити офіційні дипломатичні представництва в Україні.

Про це сказав міністр закордонних справ України Леонід Кожара в Києві у вівторок під час зустрічі з послами країн Африки, Латинської Америки та Близького Сходу, які акредитовані в Україні за сумісництвом.

«Переконаний, що розширення останнім часом дипломатичної присутності країн Перської затоки в Україні дасть новий імпульс розвитку відносин України з державами Ради (Рада співробітництва арабських держав Перської затоки. - Ред.). У цьому контексті очікуємо відкриття в Києві цього року посольств Об'єднаних Арабських Еміратів і Держави Катар», - сказав він.

За словами міністра, Україна приділяє велику увагу розширенню співробітництва з країнами Перської затоки. Про готовність поглиблювати відносини, зазначив міністр, свідчать офіційні візити Президента України Віктора Януковича в ОАЕ і Катар торік. «Україна зацікавлена ​​в залученні потенціалу арабських держав до реалізації спільних економічних, інвестиційних та економічних проектів», - підкреслив Кожара, повідомляє «Укрінформ».

Міністр зазначив, що висхідна траєкторія розвитку двосторонніх відносин України з державами Африки, Азії та Латинської Америки протягом останніх трьох з половиною років свідчить про те, що Україна «свідомо і цілеспрямовано повертається до своїх традиційних партнерів». Підтвердження цьому, на його думку, - змістовність політичного діалогу і позитивна динаміка розвитку взаємної торгівлі з цими країнами.

Крім того, підкреслив глава українського МЗС, Україна зацікавлена ​​у подальшій активізації політичних контактів та розширенні торговельно-економічного співробітництва з країнами Африки, Азії та Латинської Америки.

Кожара також підкреслив, що Україна зацікавлена ​​у залученні потенціалу арабських держав до реалізації спільних економічних, інвестиційних та економічних проектів. «Ми готові до налагодження співпраці з Радою співробітництва арабських держав Перської затоки в багатосторонньому форматі», - сказав він.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

548