Міністерство юстиції пропонує запровадити нову систему реалізації арештованого державними виконавцями майна.

Проект відповідних наказів Мін'юсту про затвердження нового порядку реалізації арештованого майна опублікований на сайті Міністерства юстиції для надання пропозицій та зауважень, повідомляє прес-служба відомства.

За словами міністра юстиції Олександра Лавриновича, передбачається, що з 1 січня 2014 року продавати і купувати арештоване майно можна буде з будь-якого місця, будь-якій особі через спеціальну інформаційну систему в мережі Інтернет.

Він також зазначив, що новий порядок реалізації арештованого майна передбачатиме проведення прилюдних торгів та аукціонів через спеціальну інформаційну систему в Інтернеті. Зокрема, в електронній формі можна буде здійснювати подання та обробку заявок на участь в електронних торгах, через Інтернет будуть проводитися і самі торги, а також - оброблятися інформація про торги і т.п.

Планується, що введення електронних торгів забезпечить вільний доступ громадян і юридичних осіб до реалізації арештованого майна, дозволить здійснювати його придбання з будь-якого місця за допомогою інтернет-технологій. Це, у свою чергу, підвищить ефективність реалізації майна та усуне корупційні схеми.

Лавринович підкреслив, що до необхідності зміни системи реалізації арештованого майна призвели застарілість і недосконалість існуючої процедури проведення публічних торгів і аукціонів, які не забезпечували, зокрема, відкритість і прозорість реалізації арештованого майна. Так, існуюча система не забезпечувала вільний доступ всіх бажаючих до участі у прилюдних торгах та аукціонах. Крім того, існуюча система не виключала можливості впливу суб'єктивних факторів і використання корупційних схем, заявив міністр юстиції.

«Зауваження та пропозиції до проектів наказів Міністерства юстиції, якими вводиться новий порядок реалізації арештованого майна, будуть прийматися від фізичних та юридичних осіб, їхніх об'єднань протягом місяця з дня оприлюднення», - повідомили в прес-службі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

551