Німецькі компанії Deutsche Bank і Ferrostaal Industrieanlagen розглядають можливість участі у стратегічній модернізації газотранспортної системи (ГТС) України.

Про це заступник голови правління НАК «Нафтогаз України» Вадим Чупрун заявив під час круглого столу, передає кореспондент ForUm'у.
За словами чиновника, 29 квітня 2013 р. держкомпанія «Укртрансгаз» підписала з Ferrostaal договір вартістю 51,369 млн євро (без ПДВ) на модернізацію компресорної станції (КС) «Бар» газопроводу «Союз». Підрядник повинен виконати роботи за 29 місяців, тобто до жовтня-2015.

Експерт уточнив, що раніше, 11 грудня 2012 р., «Укртрансгаз» і Deutsche Bank підписали угоду про відкриття кредиту на 53,575 млн євро на модернізацію цієї КС. «Вартість обслуговування кредитної лінії складе 13,908 млн євро, період кредитування - до 10 років і 9 міс. з моменту перерахування кредитних коштів на рахунок позичальника», - розповів фахівець.

Він додав, що рішення про подальшу модернізацію ГТС країни можна буде приймати після завершення реконструкції КС «Бар» та перевірки параметрів її роботи на відповідність загальному модернізаційному проекту.

Як повідомляв ForUm, для модернізації газотранспортної системи (ГТС) України необхідно $5,3 млрд інвестицій.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

287