У місті Стебник на Львівщині під час відеозйомки зборів трудового колективу Стебницької міської лікарні головлікар завдав тілесних ушкоджень головному редактору «Трускавецької газети», представнику руху «Чесно». Про це повідомляє «Полеміка».

Про такий інцидент повідомили журналістам працівники газети.

В обласній прокуратурі підтверджують такий факт. Трускавецьке міськуправління міліції зареєструвало кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів за ч.1 ст.171 КК України.

У зв'язку з цим інцидентом «Чесно» виступило із заявою. Як зазначено в заяві руху, 29 травня 2013 р. під час звіту депутатської фракції Дрогобицької міської ради політичної партії «Батьківщина», який проходив у «Будинку вчителя», представники трудового колективу Стебницької міської лікарні для об'єктивного висвітлення події запросили учасників «Чесно» у Дрогобичі на збори свого трудового колективу.

Рух «Чесно» делегував на це зібрання професійного журналіста «Трускавецької газети».

«При виконанні своїх професійних обов'язків як журналіста і громадського діяча, він знімав на відеокамеру загальну картинку проведення даного заходу і брав на прохання учасників даного заходу інтерв'ю, а саме, у головного лікаря Пукала Р.М., лікарів Малік Н.Т., Рудяніна Р.Д. та інших осіб. Коли Солонець Р.А. здійснював відеозйомку, лікар Пукало Андрій Романович перешкоджав йому здійснювати свої професійні обов'язки, навмисне завдаючи фізичні ушкодження, в результаті чого діагностовано перелом кістки лівої стопи», - сказано в заяві.

Причиною цього конфлікту стало те, що під час зборів журналіст вирішив з'ясувати, чи мають якісь підстави звинувачення в корупції, які прозвучали 29 травня у ході звіту Дрогобицької міської організації «Батьківщини». Зокрема, факти, озвучені під час цього звіту, кидають тінь підозри як на окремих людей з команди нардепа Романа Ілика, так і окремих депутатів Дрогобицької міськради від «Батьківщини». Одним з цих депутатів є головлікар Стебницької міської лікарні.

На думку руху «Чесно», такі дії лікаря і депутата Андрія Пукала неприпустимі і повинні отримати належну оцінку з боку правоохоронних органів та депутатського корпусу.

Досудове розслідування триває і перебуває на контролі Дрогобицької міжміської прокуратури.

Переглянути відео інциденту можна тут.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

599