Діти в корпус №6 санаторію «Юність» у Сімеїзі були заселені всупереч вимогам Міністерства охорони здоров'я України. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов на прес-конференції в Кабінеті Міністрів.

За його словами, використання корпусу №6 було несанкціонованим. «В порушення вимог МОЗ, без санкції МОЗ головний лікар розмістив дітей, які прибули із Львівської області, в корпусі, який не був дозволений до використання, до того, щоб у ньому перебували діти, нехтуючи правилами безпеки. Не було дозволу ні СЕС, ні пожежної служби. Тим більше, що у 2007 році в закладі була комплексна перевірка, після цього ще три комплексні перевірки. Кількість ліжок було зменшено зі 160 до 120. На період перевірок цей корпус не експлуатувався, це підтверджено відповідними документами. Діти були поселені всупереч вимогам міністерства, яке заборонило йому (головлікарю) використання цього корпусу», - заявив Толстанов.

Заступник міністра уточнив, що в санаторії «Юність» цілий рік оздоровлюються діти, які хворіють на туберкульоз або знаходяться в групі ризику з туберкульозу. «100% оздоровлювалися безкоштовно. Це діти з усієї України. Термін лікування індивідуальний», - зазначив Толстанов, повідомляє «УНІАН».

Він повідомив, що з 1 червня в Криму працює комісія під головуванням заступника міністра охорони здоров'я Романа Богачова.

«У комісії задіяні фахівці з усієї України. Кількість персоналу і кваліфікація будуть переглянуті. Всі люди, причетні до цього випадку, будуть покарані. Життю та здоров'ю дітей, які перебувають зараз у санаторії «Юність», нічого не загрожує. Вони забезпечені і лікуванням, і харчуванням. Діти, які перебували в непридатному приміщенні, переселені в інші санаторії», - сказав Толстанов.

Він також інформував, що комісія МОЗ перевірила ще п'ять протитуберкульозних санаторіїв Криму, де грубих порушень не виявила. За словами Толстанова, на сьогоднішній день відсторонена від посад вся адміністрація санаторію - головний лікар, начальник медичної частини, начальник педагогічної частини, інженер охорони праці, заступник головлікаря з економічних питань.

Нагадаємо, увечері 30 травня в санаторії «Юність» у Сімеїзі обвалилася частина балкону на 3-му поверсі, коли на нього вийшли троє дітей. 10-річна дівчинка загинула, 11-річна перебуває в лікарні з травмами.

Спальний корпус санаторію, де обвалився балкон, побудований у 1906 році. Міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв стверджує, що санаторій був у «чорному» списку Мінкурортів Криму, здравниця знаходиться в аварійному стані, його відомство не рекомендувало туристам відвідувати санаторій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

628