Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України просить Кабінет Міністрів дозволити їй проводити перевірки атракціонів не один раз на п'ять років, як передбачено чинним законодавством, а не частіше одного разу на три місяці. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції заявив заступник голови Держгірпромнагляду та промислової безпеки Степан Дунас.

«Цього року ми ініціювали звернення до Кабміну, щоб нам надали можливість позачергових перевірок атракціонів. Не чекаючи на дозволу Кабміну, ми почали перевірки в середині квітня, але це наша планова робота», - сказав він.

За його словами, в Держгірпромнагляді вже підготували проект про внесення змін до чинного законодавства. «Ці зміни дозволять внести атракціони до переліку об'єктів підвищеної небезпеки, що дасть підстави для перевірок не частіше одного разу на три місяці», - підкреслив Дунас.

Також він нагадав, що відповідно до чинного законодавства України, атракціони були внесені до переліку об'єктів з незначним ступенем ризику та повинні перевірятися не частіше, ніж один раз на п'ять років. «Варто зазначити, що суб'єкти господарської діяльності, які працюють за спрощеною системою оподаткування, взагалі не підлягають перевіркам», - підсумував Дунас.

Як раніше повідомляв ForUm, в Україні тимчасово призупинено діяльність 275 атракціонів, ще 22 демонтовані.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

254