Через зливи і повені збільшилася кількість жертв у країнах Євросоюзу.
Зокрема, в Чехії кількість жертв повені збільшилася до п'яти осіб. Рятувальники вже виявили тіла двох загиблих в будинку, що обвалився, в Тржебеніцах, неподалік від Праги. У неділю знайдені були також тіла ще двох людей у різних регіонах Чехії.
Останньою офіційно підтвердженою жертвою повені став 69-річний чоловік. Чоловік послизнувся, впав у річку і втопився, повідомляє РІА «Новости».

Як наголошується в повідомленні, крім того, поліція шукає трьох рятувальників, які пропали під час надання допомоги населенню.

Не менш складна ситуація і в Німеччині. Тут вода забрала життя чотирьох людей, повідомляє «Euronews». У місті Пассау, розташованому на перетині трьох річок, рівень води досяг десятирічного рекорду. У місті та навколишніх селищах проводять евакуацію. Канцлер Ангела Меркель пообіцяла урядову допомогу постраждалим регіонам.

В Австрії одна людина загинула, а двоє вважаються зниклими безвісти. Від стихії потерпає захід і центр країни. У трьох регіонах введено надзвичайний стан. Сотні людей евакуйовані. Тисячі добровольців беруть участь у ліквідації наслідків паводку. Найближчим часом синоптики прогнозують нові дощі.

Як раніше повідомляв ForUm, надзвичайний стан у зв'язку з повінню був введений у неділю урядом країни у всіх краях Чехії, за винятком Пардубіцького краю.

Через зливові дощі Дунай та інші центрально-європейські річки вийшли з берегів, що призвело до затоплення безлічі регіонів.

Найбільше постраждали федеральні землі південної Німеччини, режим стихійного лиха оголошено і в північно-західних регіонах Австрії, крім того, дуже сильні дощі тривають і в Швейцарії.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230