На цьому тижні Верховна Рада не розглядатиме питання про вибори в Києві. Про це голова ВР Володимир Рибак сказав журналістам після засідання Погоджувальної ради.

«Потрібно зібратися всім керівникам фракцій і будемо розглядати це питання», - сказав Рибак і додав, що рішення Конституційного суду не коментується, а виконується.

На запитання про те, що опозиція наполягає, що саме парламент має повноваження призначити позачергові вибори мера столиці і Київради, Рибак відповів, що не бачить сьогодні необхідної кількості голосів для прийняття цього рішення.

«Я хочу, щоб, коли ми виносимо спірні питання, щоб ми погодили до сесії. І не тільки виносили і розглядали, а ще й голосували», - додав він, повідомляє «УНІАН».

У той же час щодо позачергових парламентських виборів у проблемних округах Рибак повідомив, що підписав розпорядження, і відповідна робоча група працює над цим питанням.
«Я зараз дав команду, щоб вони підготували лист на моє ім'я, які питання вони не можуть узгодити. Там всі представники в робочій групі - всіх політичних сил», - сказав Рибак.

Він зауважив, що вирішить це питання з керівниками фракцій, а вже потім воно буде винесене на розгляд Верховної Ради.

Як раніше повідомляв ForUm, 30 травня Конституційний суд ухвалив рішення, згідно з яким вибори депутатів Київради і столичного міського голови повинні проводитися у 2015 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

157