В Україні продовжують влаштовувати продовольчі ярмарки. У травні їх кількість значно зросла завдяки масовому виходу на ринок вітчизняних овочів і фруктів. Так, протягом минулого місяця українці відвідали майже 7 тисяч продовольчих ярмарків, на яких придбали 69 тисяч тонн сільгосппродукції. Найбільша кількість ярмаркових заходів відбулася у Київській, Дніпропетровській та Сумській областях. А за обсягами реалізованої продукції лідирують Одеська, Тернопільська та Луганська області, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Продовольчі ярмарки продовжують відігравати важливу роль у забезпеченні українців продовольством. Особливо зараз, коли не тільки теплична продукція масово виходить на ринок, а й починають дозрівати овочі у селян. Тому саме протягом травня в Україні пройшло багато ярмаркових заходів - 6840. І на них було реалізовано 69 тисяч тонн сільгосппродукції на суму 652 млн гривень», - зазначив міністр.

Присяжнюк додав, що саме такі заходи, як продовольчі ярмарки, дають можливість дрібним сільгоспвиробникам, фермерам, членам кооперативів швидко реалізувати свою плодово-овочеву та іншу сільгосппродукцію. А споживачі можуть придбати її без необгрунтованих націнок.

«Ми бачимо, що продовольчі ярмарки вже підтвердили свою вигідність як для сільгоспвиробника, так і вітчизняного споживача. Так, з початку 2013 року в Україні вже відбулося понад 26 тисяч продовольчих ярмарків. Всього на них реалізували 251 тисячу тонн сільгосппродукції на суму майже 2,5 мільйона гривень. Це дійсно суттєві обсяги. І ми будемо їх нарощувати, оскільки почався овочевий і фруктовий сезон», - підкреслив він.

Також глава відомства додав, що з початку року найбільша кількість ярмаркових заходів проведена у Київській, Дніпропетровській, Сумській, Волинській, Закарпатській областях та у Криму. А за обсягами реалізованої продукції першість належить Одеській, Тернопільській, Вінницькій і Волинській областям.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203