В Україні тривають заходи щодо забезпечення стабільної епізоотичної ситуації та продовольчої безпеки. Для реалізації цих завдань у регіонах України діють мобільні групи у складі співробітників ветеринарної міліції та державної служби ветеринарної медицини.

Так, минулого тижня ветеринари перевірили 379 об'єктів, діяльність яких пов'язана з обігом продукції тваринного походження. У результаті свою роботу призупинили 5 підприємств.

Всього у ході перевірок задокументовано 221 правопорушення, а в дохід держави стягнуто штрафних санкцій на суму 29,4 тисячі гривень. Крім того, обмежений оборот16271 кг продукції тваринного походження, якість якої не підтверджена відповідними документами.

Також з метою забезпечення контролю над переміщенням продукції тваринного походження автошляхами України працівники підрозділів ветеринарної міліції спільно зі співробітниками ДАІ перевірили 46 автотранспортних засобів під час транспортування тваринницької продукції.

Нагадаємо, міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк неодноразово зазначав, що питання якості та безпеки продукції харчування, яка надходить до українців, перебуває на його особистому контролі. Тому в країні тривають заходи щодо забезпечення стабільної епізоотичної ситуації та продовольчої безпеки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

176