Апеляційний суд Київської області залишив у силі вирок Миронівського районного суду, яким засуджено трьох посадових осіб та міліціонера за отримання хабара в особливо великому розмірі.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, чиновники визнані винними у вимаганні та отриманні хабара у сумі 1 млн 320 тис. грн.

«За таку винагороду вони передали у власність 14 громадянам земельні ділянки загальною площею 30 га для ведення особистого селянського господарства», - повідомили у наглядовому відомстві.

Встановлено, що приватний підприємець вирішив орендувати вільну земельну ділянку площею 30 га для вирощування технічних сільськогосподарських культур. З цією метою він звернувся до виконувача обов'язків начальника управління Держкомзему у Богуславському районі. Той пообіцяв йому узгодити питання оренди земельної ділянки з головою Богуславської райдержадміністрації.

Після переговорів чиновники погодилися вирішити земельне питання на користь бізнесмена за хабар у 150 тис. дол.

У той же час бізнесменові запропонували не орендувати земельну ділянку, а оформити її у власність. Проте, відповідно до вимог чинного земельного законодавства, кожна особа має право на отримання земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства не більше 2 га. Тому бізнесменові запропонували оформити у власність земельні ділянки по 2 га на своїх знайомих і родичів у кількості 14 осіб, на що він погодився.

Крім того, чиновники залучили до своєї діяльності як пособника старшого оперуповноваженого з особливо важливих справ відділу внутрішньої безпеки в Київській області СВБ ГУБОЗ МВС України.

Так, колишній голова Богуславської райдержадміністрації та його заступник засуджені відповідно до 9 і 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, пов'язані з адміністративно-господарськими та організаційно-розпорядчими функціями на 3 роки.

Третій чиновник - виконувач обов'язків начальника управління Держкомзему у Богуславському районі - засуджений до 8 років позбавлення волі з конфіскацією 1/3 належного йому майна, крім житла.

Цим же вироком за пособництво в отриманні посадовими особами хабара засуджено колишнього міліціонера. Він отримав 4 роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах строком на 3 роки та з позбавленням спеціального звання - підполковник міліції. На підставі ст.75 КК України його звільнено від відбування покарання з випробувальним терміном на 3 роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

303