Активісти почали пікетувати Оболонське райуправління ГУ МВС України в Києві, протестуючи проти дій співробітників міліції.

Як повідомили ForUm'у у відділі зв'язків з громадськістю столичного управління МВС, при цьому агресивно налаштовані окремі активісти знову вдаються до протиправної поведінки, намагаються спровокувати конфлікт з працівниками міліції та закликають присутніх до активного фізичного протистояння.

«Незважаючи на провокаційні дії окремих учасників зборів, правоохоронці забезпечують громадський порядок у рамках правового поля і межах своєї компетенції без застосування спеціальних засобів», - підкреслили у МВС.

Правоохоронні органи в межах наданих законодавством повноважень будуть реагувати на кожен протиправний вчинок незалежно від приналежності правопорушників до тієї чи іншої політичної сили. За скоєння протиправних дій винні особи будуть нести передбачену законодавством кримінальну та адміністративну відповідальність.

У зв'язку з цим правоохоронці вкотре звертаються до організаторів масових заходів з проханням дотримуватися встановленого законом порядку проведення мітингів і демонстрацій, не порушувати громадський порядок, не провокувати конфліктних ситуацій, щоб не підбурювати мітингувальників до конфліктів з правоохоронцями.

Нагадаємо, в Києві затримали 4 учасників акції на вулиці Богатирській за плакати, зміст яких ображає і принижує честь і гідність Президента України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172