Чотири міських пляжі Києва отримали паспорти готовності. Про це повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації з посиланням на генерального директора комунального підприємства «Плесо» Павла Походія.

Зокрема, вже можна купатися на пляжах «Дитячий», «Золотий», «Веселка» та «Вир». На інших пляжах проведено повторний аналіз води. Днями очікується підписання паспортів готовності пляжів «Передмістна слобідка», «Венеція», «Молодіжний» та «Тельбін».

Нагадаємо, що кожен паспорт пляжу узгоджується головним державним санітарним лікарем адміністративної території пляжу, представником аварійно-рятувальної служби на водних об'єктах Міністерства надзвичайних ситуацій України, представником територіального органу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України та представником Державної інспекції цивільного захисту та техногенної безпеки.

Перед погодженням паспорти на кожному пляжі обов'язково проводяться забори зразків води, ґрунту і піску, води з фонтанчиків для питної води для подальших лабораторних досліджень на відповідність їх діючим нормативам. Крім того, перевіряється матеріально-технічне оснащення та кадрова укомплектованість всіх 25 рятувальних постів, а також забезпечення всіма необхідними медикаментами, перев'язувальними матеріалами та дезінфікуючими засобами 23 пунктів надання першої медичної допомоги.

Як повідомляв ForUm, 27 травня голова КМДА Олександр Попов доручив КП «Плесо» отримати паспорти готовності на міські пляжі протягом тижня. Голова КМДА підкреслив, що якщо «Плесо» не вкладеться в ці терміни, він буде приймати жорсткі кадрові рішення.

У КП «Плесо» визначили 50 водних об'єктів, у яких не рекомендується купатися. Основною причиною непридатності цих водойм для відпочивальників є невідповідність санітарним нормам, недостатній водообмін і відкриті зливостоки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

245