Опозиція заявляє, що 27 жовтня 2013 року повинні відбутися позачергові вибори мера Києва і депутатів Київської міської ради. Про це, передає кореспондент ForUm’ у, йшлося під час погоджувальної ради Верховної Ради України.

Зокрема, як заявив глава фракції ВО «Батьківщина» у парламенті, народний депутат Арсеній Яценюк, Конституційний суд України своїм рішенням про призначення виборів на 2015 рік підмінив парламент. «Конституційний суд не може підміняти функції парламенту, тому ми вимагаємо, щоб позачергові вибори не тільки мера, але і Київради, відбулися, оскільки без легітимної Київради не буде легітимним мер», - сказав Яценюк. Він додав, що у проекті постанови щодо призначення виборів мера Києва і Київради від опозиції зазначено, що вони мають відбутися 27 жовтня ц.р.

У свою чергу, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок сказав, що «у Конституції України чорним по білому прописано, що вибори проводяться раз на п'ять років», і заявив, що його політична сила також наполягає на проведенні позачергових виборів мера і Київради.

Віталій Кличко, лідер фракції «Удар», підтримав колег по опозиції. Крім того, він вважає за необхідне об'єднати посади голови КМДА і мера Києва.

Нагадаємо, КСУ минулого тижня ухвалив, що вибори депутатів Київради і столичного міського голови повинні проводитися у 2015 році.

У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови від опозиції про призначення позачергових виборів Київського міського голови та депутатів Київської міської ради на 27 жовтня 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173