Щонайменше чотири людини загинули і ще не менше восьми числяться зниклими безвісти внаслідок сильних повеней у країнах Центральної Європи, повідомляє німецька телерадіокомпанія «Дойче Велле».

Через зливові дощі Дунай та інші центральноєвропейські річки вийшли з берегів, що призвело до затоплення безлічі регіонів.

Найбільш постраждали федеральні землі південної Німеччини: Саксонія, Тюрінгія, Баварія і Баден-Вюртемберг. Річки у цих регіонах вийшли з берегів, і, як очікується, рівень води в них буде продовжувати рости.

«Найвищого рівня вода сягне 4 червня, до цієї дати вона буде лише прибувати», - наводить телерадіокомпанія слова дослідника з центру попередження про повені федеральної землі Рейнланд-Пфальц.

Навігація по річках Рейн, Майн і Неккар припинена. Перервано залізничне сполучення між Мюнхеном і австрійським містом Зальцбургом.

Режим стихійного лиха оголошено і в північно-західних регіонах Австрії, а саме у Форарльбергу, Тиролі та Зальцбурзі. Через зсуви в цих регіонах також перерване залізничне сполучення. У Зальцбурзі евакуйовані 240 жителів, ще 80 жителів залишили свої будинки в Тіролі.

Крім того, найсильніші дощі продовжуються і в Швейцарії, де прибуває вода в озерах. Існує небезпека зсувів, передає «Інтерфакс-Україна».

У той же час швейцарські метеорологічні служби зазначають, що ситуація перебуває під контролем.

Тим часом фахівці побоюються гіршого сценарію, ніж у серпні 2002 року.

Тоді в Європі сталася найбільша за останні 100 років повінь, викликана зливами, що тривали тиждень.

Найсильніше постраждали Чехія, Австрія, Німеччина, Словаччина, Польща, Угорщина, Румунія і Хорватія. Завдані збитки оцінювалися у мільярди євро.

Як раніше повідомляв ForUm, через повені у Празі та приблизно 40 інших містах Чехії уряд оголосив про запровадження в країні режиму надзвичайного стану.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

198