Незвично холодна погода встановилася у парламентській столиці ПАР - Кейптауні, де вперше за багато років на початку червня випав сніг. Мер міста Патріша де Ліл оголосила надзвичайний стан у мегаполісі.

Для найбільш знедолених людей, які живуть у низинах, обстановка склалася катастрофічна - їхні хатини заповнює крижана вода, зносить ураганний вітер. В околицях Кейптауна зруйновано більше 500 осель, понад дві тисячі людей залишилися без даху над головою.

За даними місцевих ЗМІ, минулої ночі крупинки снігу і град покрили набережні Кейптауна, біля берега подекуди з'явився лід.

Клімат Капського півострова, де розташований мегаполіс, вважається субтропічним. Як правило, сніг там утворюється зрідка і то або на вершині гори Столової, або на гірських перевалах в околицях, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Взимку, яка в Південній півкулі триває з кінця травня по вересень, у Кейптауні часто йдуть холодні зливи, дме ураганний вітер з Атлантики. Однак температура повітря рідко падає нижче плюс 10 градусів за Цельсієм. На цей раз стовпчик термометра опустився до близько нуля. У горах товщина сніжного покриву виявилася вражаючою. Автомобілістам рекомендовано утриматися від поїздок через перевали.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215