На цих вихідних в українських школах відгриміли випускні вечори. Випускники 11-х класів отримали атестати про середню освіту і відсвяткували свій вступ у доросле життя.

На жаль, як свідчить статистика Міністерства внутрішніх справ, часто діти намагаються відзначити подію «по-дорослому» - зі спиртними напоями, що призводить до трагічних наслідків. Так, цього року у День останнього дзвоника, 24 травня, учень 71-ї дніпропетровської школи стрибнув з мосту на Монастирський острів і не виплив з-під води. Крім нього, в День останнього дзвоника у Дніпропетровській області загинуло ще троє дітей.
У зв'язку з цими трагічними випадками в нинішньому році за правопорядком під час випускних вечорів у Дніпропетровську слідкувало майже 600 співробітників міліції – по дві особи на кожен клас. Також було посилено патрулювання у місцях традиційних гулянь співробітниками Державної служби надзвичайних ситуацій, підключені медики.

Крім того, за словами заступника начальника Управління у зв'язках з громадськістю МВС України Івана Бабаєва, на час проведення випускних вечорів співробітники міліції були традиційно закріплені за кожною школою по всій Україні.

Про те, наскільки дієва подібна практика і чи допомагає вона уникнути трагічних випадків у період випускних балів, ForUm запитав у експертів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

501