Через повені у Празі та приблизно 40 інших містах Чехії уряд оголосив про введення в країні режиму надзвичайного стану.

У чеській столиці, Празі, де сьогодні триває розпочата раніше евакуація жителів міста, закриті через підтоплення вже вісім станцій метрополітену. Місцева влада закликає жителів і туристів поки відмовитися від поїздок до Праги.

Рух на дорогах і залізничне сполучення у низці районів Чехії порушені. Відомо про одну загиблу і трьох зниклих безвісти.

Причиною повеней стали сильні проливні дощі, через які річки по всій країні почали виходити з берегів, передає «ВВС».

Як повідомлялося, у Норвегії вже більше тижня не припиняються сильні дощі, через що помітна частина країни опинилася під загрозою підтоплення. У неділю у столиці країни, Осло, була перекрита для руху автотранспорту центральна вулиця Карл-Юханс-гате через затоплення дорожнього полотна. Висота води на деяких ділянках дороги сягала 40 см.

У той же у Німеччині річка Дунай вийшла з берегів, жителів готують до евакуації. Через сильні дощі рівень води у Дунаї біля німецького міста Пассау досяг позначки у 9,3 метра і продовжує рости зі швидкістю приблизно 20 см на годину. Затоплено центральні вулиці населеного пункту та підвали будинків.

Як раніше повідомляв ForUm, у 19 населених пунктах Чехії оголошено третій, вищий рівень небезпеки внаслідок підвищення рівня води в річках через сильні дощі. Ситуація посилилася рясними опадами, що випали у ніч з суботи на неділю у південних регіонах країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

389