В Одеській області залишаються відключеними від електропостачання 261 населений пункт, від газопостачання відключені 4 населених пункти Комінтернівського району: с.Ліски, с.Фонтанка, Олександрівка, Петрівка, повідомили у прес-центрі Держслужби з надзвичайних ситуацій в області.

Зокрема, Південний РЕМ доводить до відома населення, що 31 травня та 1 червня проведене аварійне відключення споживачів.

Підрозділи ДержНС розчищають від дерев основні проїзди до Одеси, парку Шевченка, ДЦ «Молода гвардія» та інші. Кількість повалених дерев і великих гілок наближається до 3 тисяч.

Рятувальники Комінтернівського району та працівники служби автомобільних доріг до ранку 1 червня повністю звільнили від дерев і відновили рух на автодорозі Одеса-Південний. Працівники ДержНС витягли 5 людей із автомобілів, привалений деревами.

 
 
У Комінтернівському районі знесло десятки дахів з будівель, зараз у населених пунктах району підраховуються збитки.

«Всю ніч, ліквідуючи наслідки негоди, працювали тільки рятувальники Держслужби надзвичайних ситуацій України, енергетики та служба газу. Запропонували свою допомогу підрозділи Міноборони і МВС. На жаль, комунальні служби Одеси приступили до роботи з розчищення міста тільки вранці», - сказав начальник ГУ Держслужби надзвичайних ситуацій України в Одеській області Володимир Боделан.

 
 
Всього в ліквідації наслідків стихійного лиха задіяні 95 чоловік особового складу Держслужби з надзвичайних ситуацій, 17 одиниць рятувальної техніки. У відновленні електромереж задіяно 19 бригад енергетиків, 19 одиниць, з відновлення газу - 4 бригади, 13 людей служби газу.
 
 
Нагадаємо, в ніч на суботу, 1 червня, на Одесу обрушився найпотужніший ураганний вітер з дощем. Затопило кілька вулиць, місто зупинилося у величезних заторах.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

466