Прем'єр-міністр України Микола Азаров привітав дітей та їхніх батьків з Міжнародним днем ​​ захисту дітей, який традиційно відзначається 1 червня.

У привітанні, текст якого розміщено на урядовому порталі, Азаров зазначає, що цей день покликаний нагадувати суспільству про відповідальність за виховання та захист підростаючого покоління, необхідність дотримання прав дитини, боротьби з експлуатацією дитячої праці, захисту від фізичного та психологічного насильства, вирішення проблем сирітства та охорони здоров'я дітей.

«Україна є однією із перших серед країн, які ратифікували Конвенцію про права дитини, і ми активно вдосконалюємо національне законодавство щодо захисту прав дітей відповідно до міжнародних стандартів», - зазначив прем'єр.

За словами Азарова, на виконання соціальних ініціатив Президента України урядом створюються належні умови для розвитку дітей, поліпшення матеріального становища сімей з дітьми, їхньої соціальної підтримки та захисту, що сприяє забезпеченню гарантій реалізації прав і законних інтересів дітей. Пріоритетом державної політики є турбота про дітей, які залишилися без батьківської опіки і яким особливо необхідна підтримка держави, додав Азаров.

«Доля дітей, захист їхніх прав та людської гідності - це головне, що має об'єднати все українське суспільство. Кожен із нас повинен пам'ятати - чужих дітей не буває, діти - майбутнє нашої держави», - підкреслив він.

Крім того, звертаючись до дітей, Азаров побажав, щоб у їхніх серцях не було місця розчаруванню і байдужості. «Вірте у власні сили, наповнюйте своє життя цікавими і добрими справами, яскравими враженнями та зустрічами. Нехай втілюються у життя всі задуми, відкриваються нові можливості для самореалізації та творчого розвитку. Знайте, що суспільство стає кращим завдяки вам», - зазначив прем'єр.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

356