Президент Віктор Янукович запевнив президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу у тому, що нова модель співпраці між Україною і Євразійським економічним союзом не суперечить євроінтеграційному курсу країни.

Телефонна розмова Януковича і Баррозу відбулася 31 травня, повідомила 1 червня прес-служба Глави держави.

Янукович повідомив Баррозу про підписаний Меморандум щодо поглиблення взаємодії між Україною і ЄЕК.

«Він запевнив, що ця нова модель співпраці між Україною і Євразійським економічним союзом не суперечить членству України у СОТ та стратегічному курсу на євроінтеграцію шляхом укладення Угоди про асоціацію та створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі з ЄС», - зазначили у прес-службі.

У повідомленні говориться, що Баррозу подякував Януковичу за надані роз'яснення.

Президенти також обговорили перспективи підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на Саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді 2013 року і прогрес України у виконанні відповідних критеріїв.

Співрозмовники домовилися підтримувати активний і відвертий діалог з усіх питань, що становлять взаємний інтерес.

Як раніше повідомляв ForUm, чинний голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі, міністр закордонних справ Леонід Кожара заявив, що підписаний Україною меморандум з Митним союзом Єдиного економічного простору (Росія, Білорусь, Казахстан) 31 серпня у Мінську (Білорусь) має технічний характер.

Нагадаємо, вчора з української сторони документ підписав прем'єр-міністр Микола Азаров, а з боку Митного союзу Віктор Христенко - глава Євразійської економічної комісії, яка є регулюючим органом організації.

Європейський Союз має намір вивчити документи про співпрацю з Митним союзом ЄЕП на предмет суперечності інтеграції України до ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

300