На пост глави Меджлісу кримськотатарського народу можуть претендувати Рефат Чубаров, Ремзі Ільясов і Ахтем Чийгоз.

Про це в інтерв'ю ZN.UA заявив нинішній лідер Меджлісу Мустафа Джемільов. Він зазначив, що на перших порах буде допомагати новообраному главі. «Я буду, звичайно, поруч, далеко не піду від Меджлісу. Для мене головне, щоб система працювала, щоб діяльність Меджлісу не залежала від особистості. Тому що багато недругів думають, що ось два-три динозавра підуть зі сцени, а потім він стане ручним. Цього не буде», - сказав він.

Джемільов повідомив, що Курултай, швидше за все, обере нового голову Меджлісу у серпні. «На початку червня закінчуються вибори делегатів Курултаю, але оскільки після підбиття результатів почнеться місяць Рамадан, думаю, що сесія Курултаю буде в серпні», - повідомив він.

Він назвав імена трьох можливих кандидатів на пост глави меджлісу.

«Це Рефат Чубаров, Ремзі Ільясов, ще Ахтема Чийгоза назвав, хоча він навряд чи погодиться, знаючи свій характер. От якби ділові якості Рефата Чубарова і Ремзі Ільясова з'єднати в одне... Ільясов - дуже хороший організатор, хоча він не публічний, не виступає, чи не дипломат. А у Рефата слабкість інша: все хоче зробити сам, а коли не встигає, спалахує», - сказав Джемільов.

Джемільов також зазначив, що його відхід з поста ніяк не пов'язаний з трагедією, що сталася у його родині. «Ця ситуація мене не зламає. А з поста глави Меджлісу я і так збирався йти. Загальновідомо, що на майбутньому Курултаї буде обраний новий голова. Тому це не може бути розтлумачено, ніби я йду через цю драму - мій відхід запланований набагато раніше», - зазначив він.

Як раніше повідомляв ForUm, 27 травня 32-річний син Джемільова Хайсер у Бахчисараї застрелив 44-річного Февзі Едемова. Міліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (вбивство). Київський райсуд Сімферополя 28 травня обрав для Хайсера запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів, зараз він перебуває у СІЗО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

282