Чинний голова Організації з безпеки і співробітництва у Європі, міністр закордонних справ Леонід Кожара заявив, що підписаний Україною меморандум з Митним союзом Єдиного економічного простору (Росія, Білорусь, Казахстан) 31 серпня у Мінську (Білорусь) має технічний характер.

Про це він сказав журналістам після 3-го засідання Ради міністрів України та Литви, на якому був присутній міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.

«Документи ніколи не можуть бути ризиком для чогось. Важлива суть, що там є. Меморандум має технічний характер. Чому? Тому що у самих статутних документах Митного союзу немає поняття, що таке «спостерігач», - сказав Кожара, відповідаючи на запитання, чи є підписання меморандуму з Митним союзом загрозою для євроінтеграції України.

При цьому він зазначив, що даний меморандум визначає статус, згідно з яким Україна може брати участь в органах Митного союзу без права голосу.

Як повідомляло агентство, Україна домовилися з Митним союзом ЄЕП про поглиблення співпраці, передають «Українські новини».

Як раніше повідомляв ForUm, учора з української сторони документ підписав прем'єр-міністр Микола Азаров, а з боку Митного союзу Віктор Христенко - глава Євразійської економічної комісії, яка є регулюючим органом організації.

Європейський Союз має намір вивчити документи про співпрацю з Митним союзом ЄЕП на предмет суперечності інтеграції України до ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

314