Президент України Віктор Янукович доручив створити центри соціальної підтримки дітей та сімей в усіх містах і районах країни.

Як повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави, таке доручення Янукович дав після відвідування центру «Промінь надії» у м.Макарів Київської області.

Зокрема, він доручив Уповноваженому Президента з прав дитини Юрію Павленку і голові Київської обласної державної адміністрації Анатолію Присяжнюку організувати на базі Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Промінь надії» збори голів облдержадміністрацій для вироблення моделі створення таких центрів на місцях.

Згідно з дорученням, міністр фінансів Юрій Колобов повинен розробити систему фінансування будівництва та функціонування центрів соціальної підтримки дітей та сімей по всій Україні.

Передбачається, що такі центри повинні замінити існуючі інтернати.

Як підкреслив Президент, головна мета діяльності центрів - запобігти розлученню дітей з їхніми батьками, створити умови, за яких жодна дитина із району не була б направлена до інтернатів, натомість отримувала би необхідний захист і підтримку у своїй громаді, щоб «кожна дитина знайшла свою сім'ю».

«Цей будинок, у який я приїхав, створює умови для захисту майбутнього дітей, молодих мам, для їхньої соціальної реабілітації, для того щоб жодна дитина у нашій країні не була в інтернатах чи дитячих будинках, щоб кожна дитина знайшла свою сім'ю», - підкреслив Янукович.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович заявив, що кожна дитина повинна отримати повноцінне виховання у сім'ї.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

512