Американський штовхач ядра Адам Нельсон офіційно визнаний чемпіоном Олімпійських ігор 2004 року в Афінах. Міжнародний олімпійський комітет (МОК) передав Нельсону золоту медаль, завойовану українцем Юрієм Білоногом, якого викрили у застосуванні допінгу. Про це повідомляє «Lenta.ru» з посиланням на «Associated Press».

Білоног став одним зі спортсменів, які попалися на допінгу за підсумками повторної перевірки проб, узятих у атлетів на Олімпіаді-2004. Проби були перевірені у серпні 2012 року, незадовго до закінчення восьмирічного терміну їхнього зберігання. Білоног попався на застосуванні забороненого анаболічного стероїду оксандролона.

 
Нельсон на Олімпійських іграх в Афінах посів у штовханні ядра друге місце. Американський спортсмен показав той же результат, що й Білоног (21 метр 16 сантиметрів), але українця визнали переможцем за додатковим показником - у другій своїй кращій спробі він штовхнув ядро ​​ далі, ніж американець.

Срібна медаль у штовханні ядра тепер перейде данцеві Йоахіму Брехнеру, який показав в Афінах третій результат. Бронзовим призером стане іспанець Мануель Мартінес.

Нагадаємо, у результаті повторної перевірки допінг-проб, узятих на Олімпійських іграх 2004 року в Афінах, число порушників антидопінгового законодавства склало п'ять осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

335