Для України важливо розвивати співпрацю з Митним союзом на постійній основі. Про це, як повідомляє кореспондент ForUm`у, прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив після підписання меморандуму про поглиблення взаємодії між Україною та Євразійською економічною комісією.

За словами прем'єра, «співпраця з країнами МС та його органами надзвичайно важлива для нас. І цим документом визначена наше участь у підготовці рішень, які приймаються у Митному союзі. Наш представник буде працювати в органах МС на постійній основі».

Глава Кабміну підкреслив, що на МС припадає понад 1/3 вітчизняного товарообігу. «Так, у 2012 р. він склав приблизно $64 млрд. При Кабміні створено спеціальну робочу групу, яка вивчає договірно-правову базу МС та визначає, до яких угод можна буде приєднатися без внесення змін до їхніх текстів», - зазначив Азаров.

Нагадаємо, сьогодні, 31 травня, прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова колегії Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали в Мінську меморандум про поглиблення взаємодії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

380