Підписання Меморандуму про поглиблення взаємодії між Євразійською економічною комісією і Україною є важливим кроком до взаємовигідної і дієвого формату співпраці України з ЄЕС і державами-членами Митного союзу.

Таку думку висловив радник Президента України, уповноважений України з питань зовнішньополітичних і інтеграційних процесів Костянтин Єлісєєв, повідомили ForUm'у у прес-службі Глави держави.

«Майбутні домовленості з Євразійським економічним союзом слід розглядати у контексті тривалого пошуку оптимальної формули співпраці, що не суперечить стратегічному курсу України на інтеграцію з Європейським Союзом. Вони чітко регламентують статус і принципи співпраці України з інтеграційними утвореннями на євразійському просторі без шкоди для державного суверенітету України», - сказав він.

Єлісєєв також зазначив, що позиція України щодо євразійського інтеграційного процесу визначається внутрішнім правом, умовами членства держави у Світовій організації і відданістю зобов'язанням у рамках взаємодії з ЄС, зокрема, майбутньої поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі.

За його словами, Україна налаштована на подальше поглиблення економічного співробітництва та вдосконалення режиму вільної торгівлі з країнами-членами Митного союзу, які є її традиційними і вагомими торгово-економічними партнерами. Залучення до відповідних процесам дозволить забезпечити економічні інтереси держави, створити атмосферу передбачуваності у відносинах, а також доповнити вже існуючу взаємодію з партнерами в рамках СНД.

«Свої подальші кроки у взаємодії з державами-членами Євразійського економічного союзу і Митного союзу Україна має намір здійснювати прагматичним, прозорим і публічним чином, в тому числі, у разі необхідності - у діалозі з іншими ключовими партнерами, насамперед, Європейським Союзом», - підкреслив Єлісєєв.

Нагадаємо, сьогодні, 31 травня, прем'єр-міністр України Микола Азаров і голова колегії Євразійської економічної комісії Віктор Христенко підписали в Мінську меморандум про поглиблення взаємодії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

298